Nagrada glumcu Filipu Mayeru iz filma F20

Mladi hrvatski glumac Filip Mayer nagrađen je nagradom "Zlatni ključ" (Chiave d'Oro) za najboljeg glumca za svoju ulogu šizofrenog mladića Filipa u hrvatskom trileru F20 na netom završenom prvom izdanju Puglia međunarodnog filmskog festivala koji se od 20. do 26. srpnja 2020. održao u talijanskim gradovima Bari i Pogliano a Mare, u južnotalijanskoj regiji Puglia. 

U službenoj konkurenciji je sudjelovalo 11 dugometražnih igranih filmova iz 8 zemalja (Italije, SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Portugala, Španjolske, Hrvatske i Kosova), 18 dokumentarnih filmova te 32 kratkometražna igrana filma.

Svi ti filmovi natjecali su se za Chiavo d'Oro ili Chiavo d'Argento (Zlatni ključ ili Srebrni ključ) u svojim kategorijama. Nagradu za najbolji film osvojio je španjolski film Marš za sjećanje.

Unatoč trenutnoj situaciji, projekcije su se održavale u Vignola Cinema Teatro u Pogliano a Mare, a festival je najavljen na tiskovnim konferencijama u Bariju.

Na završnoj svečanosti u nedjelju 26. srpnja Filip Mayer prisutnima se obratio prisutnima snimljenom video izjavom u kojoj se na kombinaciji engleskog i talijanskog zahvalio festivalu na nagradi i prepoznavanju njegovog rada, posebno stoga što je mlad glumac, te je istaknuo da ova nagrada nije samo za njega već i za njegove kolege glumce i ekipu koji su mu davali podršku tijekom snimanja.

Dugometražni igrani film F20, nastao je u režiji Arsena A. Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića, i  u produkciji Filmosaurus Rex-a (producenti Arsen A. Ostojić i Hrvoje Vajić) u suradnji s kućama GripFilm, Interfilm, Cinecro i Embrio Productions međunarodnu premijeru imao je u natjecateljskom programu 22. Black Nights Film festivala u Talinu u Estoniji. Do sada je osvojio 10-ak međunarodnih nagrada, na 12-ak filmskih festivala u kojima je sudjelovao u službenim programima.

Više informacija o filmovima i nagradama potražite na službenim stranicama festivala

Naslovna fotografija: Filip Mayer u filmu F20

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.