Muzej revolucije Srđana Keče podržan od strane Sundance Instituta

Dugometražni dokumentarni film Muzej Revolucije Srđana Keče koji nastaje u zajedničkoj produkciji Uzroka iz Srbije i Restarta iz Hrvatske, te u koprodukciji s Nutprodukce iz Češke osvojio je financijsku podršku prestižnog Sundance Instituta.

Muzej Revolucije podržan je iznosom od 30 000 USD za postprodukciju filma.

Podršku Sundance Instituta sveukupno su osvojila 23 dokumentarna projekta iz 21 zemlje svijeta. Ukupno je dodjeljenjo 540 000 USD projektima u različitim fazama proizvodnje, od razvoja do postprodukcije.

"Tijekom razdoblja zajedničke krize neophodno je da Sundance nastavi podržavati umjetnike širom svijeta", rekla je direktorica programa dokumentarnog filma Carrie Lozano. "Ovi filmovi kreativno potvrđuju naše zajedničke potrage, uvjete i otpornost dok propituju pojmove individualne i kolektivne moći."

"Kreativna podrška za nefikcionalne pripovjedače je posebno važna u ovom trenutku", dodao je direktor Fonda za dokumentarni film Hajnal Molnar-Szakacs. "Odabrani dokumentarni projekti pomažu nam u pronalasku smisla naše kolektivne stvarnosti, a kroz inovativne pristupe različitim temama pomažu nam zamisliti kolektivnu budućnost."

Redatelj, scenarist i direktor fotografije filma je Srđan Keča, producenti su Vanja Jambrović (Restart) i Srđan Keča (Uzrok), a koproducenti filma su Lukáš Kokeš i Pavla Kubečková (Nutprodukce). Montažerka filma je Hrvoslava Brkušić, skladatelj glazbe je Hrvoje Nikšić, a montažer zvuka Jakov Munižaba.

Film je do sada financijski podržan od strane Filmskog Centra Srbije, Hrvatskog audiovizualnog centra, Češkog filmskog centra, Creative Europe – Single Project Development, GEO television iz Njemačke i Al Jazeera Documentary Channel iz Katara.

Sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: scene iz dokumentarnog filma Muzej Revolucije

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.