Monsterclass s Anom Hušman

Gošća Monsterclassa koji se održava u petak, 15. svibnja  u 20 h je redateljica Ana Hušman. Razgovor će se održati online, a moći će mu se pristupiti preko Facebook stranice Kinokluba Zagreb.

Nakon mjesec dana teškog kućnog pritvora svi jedva čekamo izaći van, punim plućima udahnuti predivan miris alergenih biljki i brzo šmugnuti natrag u sigurna četiri zida. Dakle idealno je vrijeme za eksperimentalne filmove Ane Hušman u kojima su kuće, stanovi i sobe uvijek mnogo više od fizičkih prostora, a monotoni kućanski rad neodvojiv je od kreativnog filmskog procesa.

U petak 15. svibnja u 20 h na Zoomu gostuje Ana Hušman, autorica eksperimentalnih filmova i profesorica na odsjeku za animirani film i nove medije na zagrebačkom ALU-u. Ana će govoriti o kućama i maketama, o govornim floskulama i nečujnim šumovima, profesionalizmu i amaterizmu, ljubavi i nogometu, kuhinji i kupatilu. Otkrit će nešto više o svom procesu stvaranja filma i o radu sa studentima. I tko zna što sve još ne! S njom će razgovarati voditelj i životni amater Luka Ostojić.

Autori koje KKZ predstavlja programom Monsterclass imaju stilski izbrušen pristup vlastitom autorskom radu te su spremni s publikom podijeliti kojim kreativnim odlukama su taj stil pronalazili i oblikovali. Cilj programa je otvaranje pitanje pogreške, procesa učenja, slobode stvaralaštva, stilskog igranja i barijera koje autori pokušavaju prijeći.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.