Mijenja se način ocjenjivanja filmova za nagradu Oktavijan

Priopćenje predsjednice Hrvatskog društva filmskih kritičara Diane Nenadić prenosimo u cijelosti: Zbog bitno narasle domaće filmske produkcije kratkog i srednjeg metra, kao i nemogućnosti Dana hrvatskog filma, na kojoj se ona tradicionalno vrednuje, da prikaže više od petine godišnje proizvodnje, Hrvatsko društvo filmskih kritičara odlučilo je promijeniti način ocjenjivanja filmova za nagradu Oktavijan. 

Prema novom Pravilniku predviđa se cjelogodišnje ocjenjivanje svih filmova koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj prigodi, što će bitno proširiti broj kandidata za nagradu i neutralizirati posljedice negativne selekcije na pojedinim festivalima. Glasačka procedura bit će dakako mnogo složenija i zahtjevnija, pa se HDFK nada pomoći i susretljivosti svih pripadnika filmske zajednice, osobito producenata i autora, kako bi skupina registriranih glasača (članova HDFK) iz cijele zemlje, koja se upravo formira,  na vrijeme dobila pristup svim premijerno prikazanim filmovima. 

Novi Pravilnik potražite na poveznici s desne strane. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.