MEDIA sufinancira razvoj skupnih projekata producentske tvrtke Interfilm i ZagrebDox PRO

Producentska tvrtka Interfilm iz Zagreba uspjela je osigurati sredstva u ukupnome iznosu od 94.544 eura, a ZagrebDox PRO u iznosu od 24.000 eura.

Naime, iako se radi o kompleksnim uvjetima što ih zahtijevaju pravila prijave za sredstva izdvojena za razvoj skupnih projekata, Hrvatska se, s još 16 zemalja, našla na listi s ukupno 69 odobrenih projekata.

Producentska tvrtka Interfilm iz Zagreba uspjela je osigurati sredstva za razvoj triju projekata: Bischofshofen (igrani film čiji scenarij i režiju potpisuje Igor Mirković), Bumbarov let (igrani film za djecu scenarista Ivana Turkovića Krnjaka i Marka Hrenovića, nastao prema knjizi 'Tajanstveni otok' autorice Maje Gluščević) i Zagorka (igrana TV serija čiji su autori koncepta Vladimir Stojsavljević i Ivan Maloča, dok režiju potpisuju Snježana Tribuson i Jasna Nanut).

Ovo je prva potpora za razvoj skupnih projekata koja je dodijeljena producentskoj tvrtki Interfilm, ali druga u okviru Programa Kreativna Europa – Potprograma MEDIA. Podsjetimo, producentska tvrtka Interfilm iz Zagreba dvostruki je uspjeh već ostvarila u kategoriji namijenjenoj razvoju pojedinačnoga projekta − filmovima Ustav Republike Hrvatske i Država!, koji su sufinancirani sredstvima Potprograma MEDIA.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) ocijenila je projekte sljedećim riječima (EACEA 21/2016): 'Interfilm je jedna od rijetkih hrvatskih producentskih tvrtki čija se snaga temelji na orijentiranosti na razvoj lokalnih igranih filmova i lokalne televizijske produkcije. Menadžment tvrtke je stručan i zna pravila tzv. 'televizijske igre', iz koje proizlazi i jedan od izvora sufinanciranja. Sva su tri projekta u okviru skupnoga razvoja profesionalno predstavljena, a popratni su materijali kao i pojašnjenja vezana uz razvoj, financiranje i distribuciju odgovarajući.'.

ZagrebDox PRO je jedini hrvatski program usavršavanja koji se i ove godine našao u skupini poduprtih europskih radionica kontinuiranoga usavršavanja, a radi se o Pozivu u kategoriji stručnog usavršavanja EACEA-e 06/2016 (dvogodišnja potpora).

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.