MEDIA odobrila potporu za razvoj pojedinačnog projekta Mali Tko Tko hrvatske producentske tvrtke Recircle

Riječ je o animiranoj TV seriji za djecu koju će Potprogram MEDIA sufinancirati iznosom od 60 000 eura.

U okviru drugog roka poziva za razvoj pojedinačnih projekata Hrvatska se našla na listi 75 odobrenih projekata iz 23 zemlje članice Potprograma MEDIA. U izrazito zahtjevnim i kompetitivnim uvjetima poziva producentska tvrtka Recircle prvi je put osigurala potporu u iznosu od 60 000 eura za razvoj animirane televizijske serije za djecu Mali Tko Tko.

Projekt čiju režiju potpisuje Vjekoslav Živković, scenarij Simon Rolph, a produkciju Denis Alenti, Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) ocijenila je sljedećim riječima (EACEA 22/2017): "Koncept je jasan i sažet, prikladan za odabranu dobnu skupinu. Riječ je o dražesnoj seriji s privlačnim likovima, dobrog međunarodnog potencijala za stjecanje obiteljske i dječje publike. Središnja tema pomaganja djeci s osobnim i društvenim poteškoćama u svijetu i okolišu koji se stalno razvija i mijenja naići će na pozitivne reakcije međunarodnih prikazivača. Promicanje tolerancije, jednakosti i želje za znanjem – što su ciljevi ovog projekta – također će ih privući. […] Dizajn i stil serije odlikuje izvanredna jednostavnost koja će privući djecu i s kojom se ona mogu lako povezati. Likovi zrače tradicionalnom toplinom, ali svejedno pokazuju suvremene vrijednosti iz aspekta dizajna. Dizajn i stil animacije inspirirani su klasičnim TV serijama i taj utjecaj, s naglaskom na jasnim oblicima i obrisima, lijepo dolazi do izražaja na minimalističkoj pozadini."

Naslovna fotografija: vizual projekta Mali Tko Tko

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.