MEDIA i Europski filmski forum u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu

Europski filmski forum, u organizaciji Potprograma MEDIA, i ove će se godine održati na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu s temom 'Europski talenti: osnaživanje kreativnih potencijala'.

Forum će se odvijati 20. svibnja od 15 do 17.30 sati u prostorijama Salon des Ambassadeurs te će odati počast europskim talentima kojima dugujemo prepoznatljivost europskog filma i televizijskih djela diljem svijeta. Unutar događanja pružit će se također prilika za promišljanje o europskom filmskom ekosustavu koji jačanjem digitalizacije prolazi kroz značajne promjene.

Otvorenom raspravom pokušat će se prepoznati glavni izazovi i mogućnosti za europske talente i analizirati aspekti poslovnog okruženja povoljnog za razvoj kreativnosti i jačanje dosega prema međunarodnoj publici.

 Rasprava će biti podijeljena na nekoliko sesija:  

  • Uvodna riječ visokih predstavnika Europske komisije
  • Razgovor s renomiranim europskim filmskim redateljima
  • Prvi panel: 'Razvoj europskog talenta'
  • Drugi panel: 'Opremanje talenta nužnim vještinama'
  • Zaključna riječ.

Štand Potprograma MEDIA na filmskom sajmu

MEDIA će, kao i svake godine, biti prisutna na filmskom sajmu Le Marché du Film s vlastitim štandom, gdje će svakodnevno biti predstavljeni primjeri dobre prakse. Od 17. do 22. svibnja održavat će se najmanje dvije prezentacije dnevno – jedna u jutarnjim i druga u poslijepodnevnim terminima ‒ koje će tematski biti usmjerene na izazove i trendove audiovizualne industrije. Cjelokupni program možete pronaći na ovoj poveznici.  

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE – Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.