Masterclass Ognjena Glavonića u Dokukinu KIC

Nagrađivani srpski redatelj dokumentarnih i igranih filmova Ognjen Glavonić održat će masterclass predavanje naslova 'Od igranog ka dokumentarnom ka igranom' u zagrebačkom Dokukinu KIC, u ponedjeljak, 2. prosinca od 18 do 20 sati. Ulaz na masterclass je besplatan. 

Filmovi Ognjena Glavonića, dokumentarni Dubina Dva (2016.) i igrani Teret (2018.) prikazani su na festivalima u Cannesu, Berlinu, Torontu, Rotterdamu i brojnim drugima, osvojivši nekoliko nagrada. Njegovi su radovi prikazani i na mjestima poput MOMA, MOMI i Lincoln Centra u New Yorku, Pompidou centra u Parizu, ICA u Londonu. Glavonić je također voditelj i suosnivač Pančevo Film Festivala.

Masterclass predavanje 'Od igranog ka dokumentarnom ka igranom' bavit će se pitanjem produkcijskog i kreativnog procesa nastanka filmova Dubina dva i Teret. Posebna pozornost obratit će se na to kako su produkcijske okolnosti utjecale na Glavonićev autorski izričaj, a prikazat će se i neke izbačene scene iz oba filma.

Posjetitelji masterclassa dobiti će Vimeo linkove da mogu naknadno besplatno pogledati oba naslova.

Masterclass organiziraju Restart i Dokukino KIC u suradnji s Human Rights Film Festivalom, pod čijim se popratnim programom odvija masterclass. Human Rights Film Festival traje od 1. do 8. prosinca u Zagrebu (kino Tuškanac i Dokukino KIC) te od 6. do 8. prosinca u Rijeci (Art-kino Croatia). 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.