Magdalena Petrović sudjeluje na radionici EAVE 2021.

Magdalena Petrović, kao jedina hrvatska predstavnica, sudjeluje u okviru radionice EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) 2021., jednom od najcjenjenijih europskih programa usavršavanja.

U programu, osnovanom 1988., tijekom triju desetljeća obrazovalo se gotovo 2 400 filmskih profesionalaca iz cijelog svijeta. Različite radionice pod krovnim imenom EAVE danas omogućuju usavršavanje ne samo europskim profesionalcima nego i stručnjacima s Bliskog istoka, iz Rusije, Latinske Amerike, Azije te Afrike.

Riječ je o jednogodišnjem programu profesionalnoga usavršavanja namijenjenom europskim producentima audiovizualnih djela (dokumentarnih i igranih filmova) što obuhvaća tri sedmodnevne radionice na engleskome jeziku, koje će se održavati od ožujka do listopada 2021. godine.

Misija je programa EAVE pružiti mogućnost profesionalnog usavršavanja filmskim djelatnicima iz različitih regija kojim bi se olakšale suradnje i koprodukcije, dati potporu tvrtkama s jasnim i kulturno osviještenim individualnim vizijama kao i stvoriti jaku mrežu producenata za razmjenu znanja i vještina s ciljem jačanja nezavisnih produkcija diljem svijeta.

Hrvatski producenti ulaze u ovu impozantnu statistiku jer gotovo svake godine u programu EAVE sudjeluju i polaznici iz Hrvatske.

Ove godine ukupno je zaprimljeno 220 prijava iz 52 zemlje, a odabrano je 52 polaznika iz 37 zemalja.

U okviru radionice EAVE 2021. sudjeluje i hrvatska producentica Magdalena Petrović iz producentske tvrtke LEWA Productions, s projektom Alice u režiji Zhanne Agalakove čiju je proizvodnju podržao Hrvatski audiovizualni centar.

Naslovna fotografija: Magdalena Petrović

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.