Ljeto u kinu Europa: 'Propustili ste, pogledajte!' 

Već tradicionalno u ljetnim danima zagrebačko kino Europa osigurava priliku posjetiteljima da, u sklopu ljetnog ciklusa ‘Propustili ste, pogledajte!’, nadoknade propuštene filmske naslove ili se prisjete favorita iz protekle sezone. Tako će biti i ove godine u periodu od 2. srpnja pa sve do početka rujna. 

Na repertoaru su brojna domaća ostvarenja, primjerice dokumentarac Lijepo mi je s tobom, znaš Eve Kraljević i Goli Tihe Klare Gudac, kao i na venecijanskoj Mostri nagrađeni film Takva su pravila Ognjena Sviličiča. Na redovnom programu tijekom ljeta nastavlja se prikazivati  debitantski dugometražni film Ivone Juka Ti mene nosiš, Nova prijateljica Françoisa Ozona te dobitnik venecijanskog Zlatnog lava - film Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju švedskog majstora apsurda Roya Anderssona.

Također, od 2. srpnja na programu je i Sudilište, novo ostvarenje bugarskog redatelja Stephana Komandareva. Riječ je o manjinskoj koprodukciji koju je sufinancirao HAVC, a jedan od koproducenata je zagrebački Propeler Film. U dirljivoj priči o odnosu oca i sina koji žive na bugurasko-turskoj granici i suočavaju se s tajnama iz prošlosti, jednu od uloga tumači i Miki Manojlović. Međunarodnoj festivalskoj publici Komandarev je najpoznatiji po višestruko nagrađenom filmu Svijet je velik, a spas čeka iza ugla iz 2008., jednom od devet finalnih kandidata za nominaciju za Oscara.

Zagrebačku publiku očekuju i mnogobrojni strani filmovi: od hitova nezavisne kinematografije kao što su Odrastanje Richarda Linklatera, argentinski omnibus Divlje priče i Turist Rubena Östlunda, preko Oscarima ovjenčanih filmova Birdman i CITIZENFOUR, pa do zabavnih ostvarenja poput švedske komedije Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao. Tu su i odabrana ostvarenja renomiranih i nagrađivanih europskih redatelja: Dva dana, jedna noć Jean-Pierrea i Luca Dardennea, Feniks Christiana Petzolda, Mi smo najbolje Lukasa Moodyssona i drugi. 

Sve detalje potražite na službenim stranicama kina

Naslovna fotografija: vizual akcije 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.