Liburnia uplovljava: Nagrađeni filmovi 17. izdanja festivala u Dokukinu KIC

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova s ovogodišnjeg Liburnia Film Festivala, stiže u zagrebačko Dokukino KIC u nedjelju, 13. listopada.

Na programu 13. listopada u Dokukinu KIC su tri dokumentarna filma koja su na 17. Liburnia Film Festivalu oduševila žiri i publiku.

Najboljim filmom ovogodišnjeg opatijskog festivala proglašen je U slučaju rata češkog redatelja Jana Geberta, nastao u koprodukciji češke produkcijske kuće PINK, HBO Europe i hrvatskog Hulahopa, a upravo njega će posjetitelji Dokukina KIC moći pogledati u zagrebačkom djelu programa 'Liburna uplovljava'. Osim glavne, film je osvojio nagradu i za najbolju montažu koja je otišla u ruke montažerke Jane Vlčkove

Dokumentarni kratkometražni Pluf! Elvisa Lenića na 17. Liburniji proglašen je najboljim regionalnim filmom, a on se također nalazi na programu u zagrebačkom Dokukinu KIC, kao i biografski dugometražni film Tusta redatelja Andreja Korovljeva, koji je u Opatiji osvojio nagradu publike. 

Program počinje u 19 sati s kratkometražnim filmom 'Pluf!', nakon kojeg odmah slijedi U slučaju rata'. Tusta je na rasporedu u 21 sat. Sve ostale detalje o programu Dokukina KIC potražite ovdje

Naslovna fotografija: scena iz filma U slučaju rata

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.