Lada Kamenski uskoro u kinima diljem zemlje

Dugometražni igrani film Lada Kamenski u režiji Sare Hribar i Marka Šantića u redovnu kinodistribuciju kreće 7. ožujka.

Film, koji je nastao u produkciji Sekvence, Peglanja snova i Antitalenta, promatra propast poduzeća Kamenskog paralelno sa životom glumica koje se natječu za ulogu u filmu iste tematike. Na Pulskom filmskom festivalu Lada Kamenski ljetos je nagrađena Zlatnom arenom za najbolji scenarij (Sara Hribar), najbolju glavnu glumicu (Doris Šarić Kukuljica), Brezom za najbolju debitanticu (Sara Hribar) te nagradom Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA za najbolji domaći film. Film, koji je nastao uz potporu HAVC-a, svoju je međunarodnu premijeru doživio na prestižnom Montreal film festivalu krajem kolovoza prošle godine. 

'Tijekom snimanja cijela ekipa upoznala je i družila se s radnicama Kamenskog, predivnim ženama koje ni u najtežim trenucima nisu izgubile optimizam te, na neki način, postale inspiracija svima nama u borbi za bolje sutra. Tu njihovu energiju nastojali smo prenijeti u filmske likove i što realističnije dočarati današnji položaj žena, ali i njihovu situaciju u svijetu sedme umjetnosti', rekla je Hribar.

Uloge u filmu tumače Frano Mašković, Nataša Dorčić, Ksenija Marinković, Doris Šarić-Kukuljica, Dijana Vidušin i Ana Maras Harmander. Producenti filma su Jure Pavlović i Bojan Kanjera (Sekvenca), a koproducent je Danijel Pek (Antitalent). Za distribuciju je zadužen Continental film, a Lada Kamenski u kina diljem zemlje stiže 7. ožujka. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.