Krugovi osvojili glavnu nagradu na Filmskom festivalu Golden Apricot

Višestruko nagrađivani film Srdana Golubovića Krugovi, koji će svoju hrvatsku premijeru imati 25. srpnja na Festivalu igranog filma u Puli, osvojio je glavnu nagradu Zlatna marelica na 10. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Golden Apricot u glavnom gradu Armenije - Yerevanu.

Krugovi su srpsko-njemačko-francusko-slovensko-hrvatska koprodukcija s Propeler Filmom kao hrvatskim koproducentom, koji govori o herojskom djelu i njegovim posljedicama. Film prati tri paralelne priče koje se odvijaju u Beogradu, Njemačkoj i Trebinju odnosno likove koji kao svjedoci događaja iz prošlosti donose odluke koje će im promijeniti živote. Krugovima je ovo deveta osvojena nagrada, a uskoro će biti prikazan i na Festivalu igranog filma u Puli u programu manjinskih koprodukcija.

Filmski festival Golden Apricot Yerevan posvećen je temi križanja kultura i civilizacija. Njegovo deseto izdanje trajalo je od 7. do 14. srpnja i ugostilo 200 filmova od kojih je njih 90 prikazano u četiri natjecateljska programa. Uz Krugove, koji su osvojili glavnu nagradu u međunarodnoj igranoj konkurenciji, nagradu Srebrna marelica osvojio je iranski Parviz Majida Barzegara, dok je Posebnu nagradu žirija dobio tursko-francusko-njemački film Araf – negdje između. Više informacija o nagrađenim filmovima i o programu potražite na službenoj stranici festivala.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.