'Kreativna Europa 2021. – 2027. – danas i sutra!'

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske organizira događanje 'Kreativna Europa 2021. – 2027. – danas i sutra!' koje će se održati 24. listopada 2018. godine. Cilj je događanja pojasniti novosti što ih donosi budući Potprogram MEDIA u razdoblju od 2021. do 2027. godine. Naglasak će ujedno biti stavljen na pozive za prijavu projekata u idućoj, 2019., godini.

Europska komisija usvojila je prijedlog Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o uspostavi Programa Kreativna Europa za razdoblje 2021. – 2027. Usvojen je i ukupni proračun za to šestogodišnje razdoblje, koji će iznositi 1,85 milijarda eura, od čega će za Potprogram MEDIA biti izdvojeno 1,081 milijarda eura. Program Kreativna Europa u tom će razdoblju i nadalje ujedinjavati različite potprograme:

  • Potprogram MEDIA, kojim se podupire razvoj europske audiovizualne industrije
  • Potprogram Kultura, kojim se promoviraju ostali europski kulturni i kreativni sektori
  • Međusektorski potprogram, koji će omogućiti još bolju sinergiju između audiovizualnog, kulturnog i kreativnog sektora.

Osim pružanja uvida u novosti vezane uz budući opseg djelovanja Potprograma MEDIA u okviru Programa Kreativna Europa 2021. – 2027., cilj je događanja prikupiti dosadašnja iskustva korisnika, radi što boljeg definiranja prijedloga Uredbe za sljedeće razdoblje.

U drugom dijelu događanja osvrnut će se na dosadašnje rezultate i kriterije pojašnjene u smjernicama kao i na poteškoće s kojima su se susretali hrvatski korisnici u okviru Medijinih poziva. Poseban naglasak stavit ćemo na kriterije novih poziva u 2018./2019. Novost je, primjerice, da se hrvatski distributeri u okviru poziva koji se odnosi na potporu za selektivnu distribuciju neće moći samostalno prijaviti, već će svoju prijavu najprije proslijediti prodajnom zastupniku (sales agentu), koji će je u završnom obliku uputiti na Medijin poziv za selektivnu distribuciju.

Dođite u što većem broju i iznesite svoja dosadašnja iskustva, upoznajte se s kriterijima novih poziva te podijelite svoje mišljenje u pogledu prijedloga Uredbe koja je dostupna na ovoj poveznici

S obzirom na ograničen broj mjesta, ljubazno molimo da svoje mjesto rezervirate na vrijeme, najkasnije do 23. listopada do 16 sati i to putem ove poveznice.

Događanje je organizirano u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, a odvijat će se u Kući Europe, Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb, s početkom u 10.30 sati.

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.