Koko i duhovi Daniela Kušana premijerno na dječjem festivalu u Šibeniku

U sklopu 51. međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku (18. lipnja – 2. srpnja 2011.) u nedjelju, 19. lipnja održana je hrvatska premijera dugometražnog igranog filma Koko i duhovi redatelja Daniela Kušana. Film je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a scenarij, prema cijenjenom i uvijek rado čitanom istoimenom romanu za djecu Ivana Kušana, napisali su Ivan i Daniel Kušan.

Koko i duhovi napeta je detektivska priča o dječaku Koku koji se seli sa sela u grad i stječe nove prijatelje, ali kada upadne u nevolju, zatrebat će i zatražiti pomoć onih „starih“. Stan u koji se useljava pripadao je Vinceku, starom škrtcu, čija je smrt obavijena misterijem. Postoje li duhovi i hoće li Koko uz pomoć svojih prijatelja riješiti tajnu? U sve će to biti umiješana njegova dražesna sestra Marica, vjerni pas Car, mudri inspektor Krivić i zabrinuti roditelji.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a prvi je hrvatski dugometražni igrani film kojem je europski program Media 2007. dodijelio potporu za razvoj scenarija.

Film se ovog srpnja očekuje i u Nacionalnom programu 58. festivala igranog filma u Puli.


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.