Kinoklub Zagreb: 'Monsterclass' s Igorom Jelinovićem

Gost programa 'Monsterclass', putem kojeg Kinoklub Zagreb zainteresiranoj publici predstavlja pripadnike mlađe generacije filmskih stvaralaca, je redatelj Igor Jelinović. Program će se odvijati online preko Facebook stranice Kinokluba Zagreb, u petak 19. lipnja, s početkom u 20 sati. 

"Malo tko uspijeva prenijeti anksioznost 'najluđeg grada na svitu' kao Igor Jelinović, splitski redatelj, producent i gost našeg idućeg Monsterclassa. U njegovim kratkim igranim filmovima bez problema se preklapaju tenzija i toplina, poetičnost i sprdačina, tužni momci i ljute cure, Jasmin Stavros i Ultra, more i zadimljeni stanovi, teška drama i lake baze. Filmovi imaju iznimno dobru glumu i specifičnu atmosferu, a opet se gledaju lako, kao svima znane crtice iz života. Kako se to postiže? Čovik će nam objasnit," stoji u najavi novog izdanja programa 'Monsterclass' Kinokluba Zagreb.

Moderator Luka Ostojić s Jelinovićem će pričati o njegovim kratkim filmovima, radu s glumcima i procesu režije, kao i o tekućoj pripremi debitantskog dugometražnog filma Koke. Kako mu u tome pomažu stalni suradnici kao što su Josip Lukić, Rino Barbir i Josipa Bubica? Kako je raditi u sklopu kinoklubova, točnije zagrebačkog Blanka i Kinokluba Split? Razgovarat će se i o njegovom producentskom radu, filmskim radionicama koje vodi i svim ostalim temama koje će zanimati gledatelje. 

'Monsterclass' s Igorom Jelinovićem održat će se u petak, 19. lipnja s početkom u 20 sati. Uz razgovor, prikazivat će se inserti iz filmova, a sve će se moći pratiti putem streama na Facebooku Kinokluba Zagreb

Program 'Monsterclass' Kinokluba Zagreb predstavlja pripadnike mlađih generacija filmskih stvaralaca, koji već imaju stilski izbrušen pristup vlastitom autorskom radu te su spremni podijeliti svoja iskustva sa zainteresiranom publikom. Cilj programa je otvaranje pitanje pogreške, procesa učenja, slobode stvaralaštva, stilskog igranja i barijera koje autori pokušavaju prijeći. Više o programima Kinokluba Zagreb pronađite na službenoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.