Kino Valli je kino mjeseca prema izboru FNE

Kino Valli već je dugi niz godina tijekom svih godišnjih doba pravo okupljalište ljubitelja filma zahvaljujući dobroj koncepciji te vrsnim i zanimljivim izborom filmova za svačiji ukus.

Ovih dana, popularno pulsko kino dobilo je jedno važno internacionalno priznanje. Filmska online publikacija i internetska stranica Film New Europe, po preporuci međunarodne mreže kina Europa Cinemas, proglasila je Kino Valli najboljim kinom mjeseca (17. srpnja - 17. kolovoza 2012.) i to ne samo u Hrvatskoj nego u čitavoj Europi. Pročitajte intervju s Tanjom Miličić, voditeljicom Kina Valli koji je objavljen na stranici Film New Europe.

Od 1. siječnja do 30. lipnja 2012. godine, u redovnom programu Kina Valli održano je 657 projekcija te je prikazano 127 dugometražnih i kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova. Ukupan broj posjetitelja bio je 36.712. U odnosu na prošlu godinu u isto vrijeme posjećenost je porasla za nešto više od 20%, zahvaljujući brojnim filmskim hitovima, ali i kontinuiranom radu na projektu FUŠ – Film u školi (u prvih šest mjeseci ove godine 4.161 učenik posjetio je kino) te drugim posebnim filmskim programima i gostovanjima.

Film New Europe je portal koji prati audiovizualnu i kinoprikazivačku industriju u 18 zemalja srednje i istočne Europe te Baltika. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.