Preskoči na glavni sadržaj

Kino Katarina u Puli

Prvu projekcija u sklopu šeste sezone održavanja filmskih projekcija uz diskusiju Kino Katarina organizira u suradnji s Udrugom antifašističkih boraca i antifašista grada Pule. Projekcija će se održati na krovnoj terasi Doma antifašista u Puli, u srijedu, 14. srpnja. Gošća uvodničarka bit će multimedijska umjetnica Katerina Duda.

Na prvoj projekciji u sklopu šeste sezone održavanja filmskih projekcija uz diskusiju, Kino Katarina, prikazuje se dugometražni igrani film Čuda (Le MeraviglieAlice Rohrwacher. Radi se o filmu jedne od najvažnijih talijanskih redateljica nove generacije, koji je osvojio Grand Prix na Filmskom festivalu u Cannesu, 2014. godine. 

Film Čuda govori o obitelji pčelara na toskanskom selu čiju svakodnevicu poremeti dolazak problematičnog tinejdžera i reality TV emisije s namjerom da prikaže obitelj. 

Uvodnu riječ održat će multimedijska umjetnica Katarina Duda

Katerina Duda (1989.) je multimedijska umjetnica. Diplomirala je animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti, i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U radovima koristi medij društvene prakse, akcije i intervencije u javnom prostoru, kao i dokumentarni film i video. Izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Autorica je dva dokumentarna filma Rezidba (ŠDF Restart) i Strujanja (Restart). Živi i radi u Zagrebu.

Projekcija se održava na krovnoj terasi Doma antifašista u Puli na adresi Emova ulica 1, u srijedu, 14. srpnja, s početkom u 20 sati, u skladu s epidemiološkim preporukama. Broj posjetitelja/ica je ograničen. 

Program se održava uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.