Kino Katarina: filmska večer na sjevernoj obali Pulskog zaljeva

Kino Katarina je program filmskih večeri na otvorenom koji se održava tijekom ljetnih mjeseci na obalama Pulskog zaljeva. Tako se u utorak, 3. rujna, na Vallelungi u 20. 30 sati posjetitelji kroz dva naslova mogu upoznati s nekonvencionalnom stranom prikazivanja klasne borbe.

Prvi film je Mandarina redatelja Seana Bakera koji je na ulicama Los Angelesa upoznao dvije transrodne afroamerikanke, čije su svakodnevne situacije poslužile kao temelj filmskom zapletu snimljenom isključivo IPhone peticom. Radnja filma prati dvije transrodne seksualne radnice koje gledateljice i gledatelje upoznaju sa svojim egzistencijalnim problemima, psihološkim i emotivnim stanjima, te istovremeno sa gradom anđela odnosno odnosima unutar gradskog okruženja. Spajajući tragičnost i utopičnost queer svakodnevice Bakeru je uspijelo snimiti božićni klasik queer filma. 

Posjetitelje će u film uvesti Anamarija Šiša, znanstvena novakinja i asistentica na Odsjeku za komunikologiju na Fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani. Završila je preddiplomski i diplomski studij sociologije kulture na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. U diplomskom radu bavila se pitanjem ljubavi, intimnih partnerskih odnosa i razvojem praksi dejtanja u kapitalizmu. Jedna je od urednica feminističke radijske emisije Sektor Ž na ljubljanskom Radiju študent. 

Nakon Mandarine slijedi projekcija slovenskog kratkometražnog filma Nenad u režiji Yuliye Molina

Kino Katarina održava se uz financijsku podršku HAVC-a, a sve ostale informacije potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.