Preskoči na glavni sadržaj

Kina u Osijeku, Zagrebu i Varaždinu domaćini 3. izdanja Noći europskog filma

Noć europskog filma projekt je Kreativne Europe MEDIA u partnerstvu s Europa Cinemas i DKE - Uredima MEDIA koji slavi bogatstvo i raznolikost europske filmske kulture. Od 16. do 20. studenoga, Kino Urania, Art-kino Metropolis iz Zagreba  i Kino Gaj iz Varaždina predstavljat će Hrvatsku.

Noć europskog filma (European Cinema Night) projekt je Kreativne Europe – Potprograma MEDIA u partnerstvu s mrežom europskih kina Europa Cinemas, koji slavi bogatstvo i raznolikost europske filmske kulture. Od 16. do 20. studenoga ove godine 75 gradova diljem Europe sudjelovat će u navedenoj manifestaciji, a Kino Urania iz Osijeka, Art-kino Metropolis iz Zagreba  i Kino Gaj iz Varaždina predstavljat će Hrvatsku.

Tako će Kino Urania u četvrtak, 19. studenog, s početkom u 20.30 sati prikazati film Tijelo Kristovo poljskog redatelja Jana Komasa, dok će se u Art-kinu Metropolis u petak, 20. studenoga, u 18 sati prikazati film Pinokio  talijanskog redatelja Matea Garronea. Istog dana, u petak 20. studenoga, održava se u Kino Gaju projekcija filma Sitne ribe talijanskog redatelja Claudija Giovanessija s početkom u 20 sati. Na sve projekcije ulaz je slobodan.

Potprogram MEDIA jedini je fond Europske unije koji je namijenjen razvoju europske audiovizualne industrije. Na snazi je od 1991., a Hrvatska službeno postaje njegovom 32. punopravnom članicom 2008. godine. Potprogram MEDIA sufinancira projekte namijenjene producentima, organizatorima festivala, distributerima, kinima i svim drugim akterima vezanima uz audiovizualnu industriju.

Noć europskog filmarealizira se uz financijsku potporu Europske komisije i Potprograma MEDIA te u partnerstvu s mrežom Europa Cinemas i DKE – Uredom MEDIA Hrvatske.

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.