Kartoline u drugom virtualnom izdanju programa 'Filmske večeri u Močvari' 

U nedjelju, 10. svibnja održava se novo izdanje programa 'Filmske večeri u Močvari' u sklopu kojeg će u razgovoru, koji će se moći pratiti putem live streama na Facebooku, sudjelovati šest autora pseudodokumentarnog filma Kartoline. Program počinje u 20 sati, a nakon razgovora, u 21 sati, slijedi streaming filma. 

Kartoline je pseudodokumentarni film sastavljen od ukupno 12 petominutnih vinjeta, svaki od kojih portretira malo mjesto u kojem stanovnici govore jakim dijalektima ili stranim jezicima, a motivirani su, riječima autora, 'nekonvencionalnim domoljubljem'. Epizode su posvećene Momjanu, Gornjoj Stubici, Tounju, Vrboskoj, Ždali, Susku, Prezidu, Bolu, Šušnjevici, Štrigovi, Blatu i Lokvama. 

Serijal se lani okitio nagradom Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji namjenski film, a u programu 'Filmske večeri u Močvari' bit će iskorišten za online putovanje Hrvatskom bez korištenja e-propusnica.

Filmska kritičarka Višnja Vukašinović razgovarat će sa svih šestero autorica i autora (Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Katerina Duda, Ivana Pipal, Darovan Tušek, Ante Zlatko Stolica) o dubinskoj namjeni i primjeni njihovog alternativnog domoljublja, kao i nostalgiji za krajevima koji su sada dostupni tek kao duhovite slike u pokretu.

Druge virtualne 'Filmske večeri u Močvari' počinju u 20 sati putem live streama na Facebook stranici.

 Raspored:  
20 h: Razgovor s autorima; moderatorica Višnja Vukašinović
21 h: Projekcije Kartolina: Momjan (Igor Bezinović), Gornja Stubica (Darovan Tušek), Tounj (Ivana Pipal), Vrboska (Hrvoslava Brkušić) , Ždala (Ante Zlatko Stolica), Susak (Igor Bezinović), Prezid (Katerina Duda), Bol (Ante Zlatko Stolica), Šušnjevica (Igor Bezinović), Štrigova (Ivana Pipal), Blato (Katerina Duda), Lokve (Darovan Tušek)

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar, a više detalja pronađite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.