Još jedna nagrada dokumentarcu Što sa sobom preko dana

Višestruko nagrađivani dugometražni dokumentarni film Što sa sobom preko dana redateljice Ivone Juke osvojio je još jednu nagradu: nagradu 'Zlatni lokvanj' na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma DokMa koji je ceremonijom dodjele nagrada završio u subotu 8. studenog 2008.

Nagrada Zlatni lokvanj dodjeljuje se najboljem dugometražnom dokumentarnom filmu u kategoriji Međuregionalnog dokumentarnog filma za mlade autore.

Svjetsku je premijeru film Što sa sobom preko dana imao na prestižnom goEast Film Festivalu u njemačkom Wiesbadenu gdje je osvojio nagradu za Najbolji dokumentarni film. Hrvatsku premijeru imao je na 15. Danima hrvatskog filma gdje je osvojio čak tri nagrade - Grand Prix za najbolji film, Oktavijan, nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara, za najbolji dokumentarni film, te nagradu za najbolju montažu. Nagradama je pridruženo i Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu.

Film je odabran za selekciju dvadeset najboljih dokumentarnih filmova svijeta na Festivalu svjetskog filma u Montrealu, te je prikazan i na velikim svjetskim festivalima u Sao Paolu, Kalkuti, Sofiji, Prizrenu, Motovunu i Ljubljani, a krajem studenog biti će prikazan i na Festivalu autorskog filma u Beogradu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.