Izložba autora animiranog filma u Salonu Izidor Kršnjavi

U Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, u sklopu zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (Trg Maršala Tita 11), do 19. studenog može se razgledati izložba autora animiranog filma.

Neki od autora animiranog filma čiji će radovi biti izloženi su Krešimir Zimonić, Joško Marušić, Daniel Šuljić, Milan Trenc, Štef Bartolić, Daniel Žeželj, Goran Sudžuka, Sanja Šantak, Dinko Kumanović, Marko Meštrović, Martina Meštrović, Matija Pisačić, Denis Krašković, Simon Bogojević Narath, Antonija Veljačić, Lea Kralj Jager, Tomislav Šoban, Martin Babić, Pavao Stanojević, Ivana Pipal i dr.

Izložbu je organizirala UBU-Udruga bivših učenika ŠPUD-a u suradnji sa Školom Primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, u sklopu projekta 'CUP - Crtići u Primijenjenoj'. Ideja je CUP-a okupljanje autora u području animiranog filma, bivših učenika ŠPUD-a i njihovih suradnika, od sredine prošlog stoljeća do danas, umrežavajući autore po godinama, temama i produkcijskim kućama. Na izložbi u Salonu prikazane su selekcije ranih radova autora nastalih za vrijeme njihovog školovanja u Primijenjenoj te pretežito autorski animirani filmovi objavljeni nakon školovanja s naglaskom na recentne radove.

'CUP je dio dugoročnog razvojnog projekta 'UBUdućnost', a  realizira se kroz jednogodišnje i dvogodišnje manje projekte koji okupljaju i istražuju rad i djelovanje bivših učenika ŠPUD-a po načelu nekih tematskih zamišljenih cjelina. Rezultat tog istraživanja je izložba, publikacija i popratni program. Publikacija u tom slučaju funkcionira kao monografija ŠPUD-a u nastanku. Prvi takav realiziran projekt bio je 'SUP - Strip u Primijenjenoj/ Od Julesa preko Novog kvadrata do danas'. Ovaj projekt iz 2013. godine okupio je 35 autora stripa, bivših učenika ŠPUD-a i njihovih suradnika koji su se bavili ili se bave medijem stripa u razdoblju od sredine prošlog stoljeća do danas, kao i mlade generacije strip crtača čije vrijeme tek dolazi', ističu voditelji projekta.

Izložbu su sufinancirali Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba i Ministarstvo kulture.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.