Imenovani novi umjetnički savjetnici HAVC-a

Na 25. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća u 2. sazivu, održanoj putem video linka Zoom aplikacije i elektroničke komunikacije, u srijedu, 13. svibnja 2020. godine, donesena je odluka o imenovanju umjetničkih savjetnika za dugometražni igrani film, dokumentarni film, kratkometražni igrani film, animirani film, eksperimentalni film, filmske koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom te je izabran financijski savjetnik HAVC-a. 

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima ravnatelja, a odlučivalo je u sastavu: Mirna Supek Janjić, Ivana Vukinovac Gelo, Ivana Ivković, Ivan Goran Vitez, Matko Burić, Lado Skorin, Vladimir Brnardić, Ivor Šiber, Zrinko Ogresta, Antonio Nuić, Silvestar Kolbas i Tonko Weissmann

Novi umjetnički umjetnički savjetnici za dugometražni igrani film – za proizvodnju i razvoj te proizvodnju mikroproračunskih dugometražnih igranih filmova su Pavlica Bajsić Brazzoduro i Danilo Šerbedžija. Umjetnička savjetnica za dugometražni i kratkometražni dokumentarni film – za proizvodnju i razvoj je Morana Ikić Komljenović, umjetnički savjetnik za kratkometražni igrani film je Ivan Sikavica, umjetnički savjetnik za animirani film – za proizvodnju i razvoj – je Božidar Trkulja, umjetnički savjetnik za eksperimentalni film je Damir Čučić, umjetnička savjetnica za manjinske koprodukcije je Miljenka Čogelja, a Ljubo Zdjelarević imenovan je financijskim savjetnikom HAVC-a. Umjetnički savjetnici za komplementarne djelatnosti ostaju isti (Mirna Belina, Dušan Gačić i Slaven Zečević). 

"Iznimno mi je zadovoljstvo da smo postavili novi sastav umjetničkih savjetnika. Time se omogućava daljnji rad bitnog dijela našeg sustava. Zahvaljujem članovima Vijeća na povjerenju, a novim savjetnicima na volji da se posvete ovom zahtjevnom zadatku u trenutku posebno velikih izazova", izjavio je tim povodom ravnatelj HAVC-a Christopher Peter Marcich

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.