Igor Martinović osvojio prestižnu nagradu Društva američkih snimatelja

Drugu godinu za redom hrvatski direktor fotografije osvaja najprestižniju svjetsku snimateljsku nagradu. Tako je, nakon Vanje Černjula, nagradu za najboljeg direktora fotografije u kategoriji televizijske serije ove godine dobio Igor Martinović za epizodu Subtle Beast u HBO-ovoj seriji The Night Of. Uz Igora Martinovića, priznanje Društva američkih snimatelja dobio je i gruzijski direktor fotografije Gorka Gómez Andreu za dugometražni igrani film Kuća drugih (House of Others), koprodukciju Gruzije, Rusije, Španjolske i Hrvatske.

Dodjela 31. po redu nagrade ovog prestižnog američkog strukovnog društva održala se u subotu, 4. veljače, u dvorani Ray Dolby Ballroom u Hollywoodu.

'Nagradu naravno nisam očekivao, ali je lijep osjećaj biti priznat od kolega snimatelja. Kao student u Zagrebu sam pratio ASC Magazine i nisam ni sanjao da bi jednog dana mogao biti nominiran, a kamoli nagrađen od tako prestižne organizacije', rekao nam je tim povodom Igor Martinović.

Martinović je završio Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, od 1993. živi i radi u Americi, a njegov rad do sada je najviše bio zapažen po Oscarom nagrađenom dokumentarcu The Man on Wire i drugoj sezoni prestižne američke serije Kuća od karata. Vještinu je usavršavao na nizu kratkometražnih i dugometražnih nezavisnih filmova i dokumentaraca.

Uz Igora Martinovića, priznanje 'Spotlight' Društva američkih snimatelja za 'dugometražni igrani film prikazan na filmskim festivalima te međunarodno ili u ograničenoj kinodistribuciji' dodijeljeno je gruzijskom direktoru fotografije Gorki Gómezu Andreu za rad na višestruko nagrađenom filmu Kuća drugih (House of Others), koji je nastao kao koprodukcija Gruzije, Rusije, Španjolske i Hrvatske. Hrvatski koproducent je Dario Domitrović iz Embrio Productiona koji je uz to zajedno s Dušanom Maksimovskim bio zadužen i za oblikovanje zvuka.

Sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici.
*Naslovne fotografije (Igor Martinović i Gorka Gómez Andreu) preuzete su sa stranice Društva američkih snimatelja (theasc.com)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.