Hrvatski korisnici Potprograma MEDIA uspješno zaključili 2018. godinu s ukupnom potporom od 552 176 eura

Hrvatski korisnici u okviru različitih poziva za predlaganje projekata dobili su sredstva u iznosu od 552 176 eura i uspješno priveli kraju 2018. godinu.

Prijavljujući se na pozive za potporu namijenjenu razvoju pojedinačnih i skupnih projekata, hrvatski su korisnici ostvarili sljedeće rezultate: Kinorama, tradicionalno uspješna hrvatska producentska tvrtka, i Recircle, tvrtka koja se prvi put svrstala među dobitnike potpore Potprograma MEDIA, u kategoriji pojedinačnih projekata osigurale su ukupno 110 000 eura, uz sjajno pozicioniranu Maximu film, koja je također prvi put dobila potporu za razvoj skupnih projekata. Kategorija razvoja projekata uobičajeno je najuspješnija za hrvatske korisnike pa tako i ove godine ukupno osigurana sredstva u toj kategoriji iznose 203 000 eura. 

Nastavlja se i dobra praksa hrvatskih festivala, od kojih su Animafest Zagreb i Zagreb Film Festival ponovno potpomognuti ukupnim iznosom od 76 000 eura. Tu je i program stručnog usavršavanja ZagrebDox Pro, koji također kontinuirano dobiva sredstva Potprograma MEDIA – ove je godine iznos potpore čak uvećan na 38 500 eura.

Hrvatskim je partnerima u kontekstu poziva za promidžbu europskih djela putem interneta dodijeljen iznos od 42 850 eura, a 14 hrvatskih kina koja su dio mreže Europa Cinemas iz Potprograma MEDIA steklo je sredstva u vrijednosti od 114 026 eura.

Četiri hrvatska distributera osigurala su ove godine putem dvaju poziva za selektivnu potporu distribuciji sredstva u vrijednosti od 77 800 eura, dok se rezultati poziva za automatsku potporu distribuciji tek iščekuju. Možemo ipak pretpostaviti da će zajedno s navedenom potporom sveukupni godišnji iznos hrvatskih korisnika prijeći 600 000 eura.

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.