Hrvatski korisnici Potprograma MEDIA priveli 2017. kraju s iznosom od 638.667 eura

U okviru poziva za predlaganje programa koji se referiraju na razvoj pojedinačnih projekata, razvoj skupnih projekata, festivale, kontinuirano usavršavanje, promidžbu europskih djela putem interneta, mrežu kina EUROPA CINEMAS te automatsku i selektivnu distribuciju osiguran je ukupan iznos od 638.667 eura. 

Cjelokupno gledajući sve kategorije poziva, hrvatski su korisnici najuspješniji bili u stjecanju potpore namijenjene razvoju pojedinačnih projekata (Kristalni otmičari, Mladi Tesla i kradljivci ideja, Posljednja reprezentacija): dodijeljen im je ukupan iznos od 135.000 eura.

Slijedi potpora za 12 hrvatskih kina u okviru mreže EUROPA CINEMAS s ukupno osiguranim iznosom od 100.353 eura, a zatim ostale kategorije poziva – razvoj skupnih projekata (Interfilm iz Zagreba) sa sredstvima u iznosu od 94.544 eura, automatska distribucija (ponovno ulaganje) s 90.770 eura, selektivna distribucija s iznosom od 77.700 eura. 

Dva hrvatska festivala (Animafest Zagreb i Zagreb Film Festival) osigurala su iznos od 76.000 eura. Hrvatskim je partnerima u kontekstu poziva za promidžbu europskih djela putem interneta i kontinuirano usavršavanje dodijeljen iznos od 40.300 eura, a ZagrebDox Pro za program kontinuiranoga usavršavanja dobio je iznos od 24.000 eura.

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.