Hrvatski glumci na radionici International Casting Directors Network 

International Casting Directors Network i Sarajevo Film Festival objavili su imena polaznika radionice namijenjene mladim glumcima u usponu, među kojima su i četiri iz Hrvatske. Radionica se održava od 19. do 23. kolovoza u sklopu 25. Sarajevo Film Festivala. 

Na natječaj za sudjelovanje na trodnevnoj International Casting Directors Network radionici prijavilo se 48 glumaca iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine, a odabrano ih je 13. Sudionici iz Hrvatske su glumice Judita Franković Brdar i Anja Matković te glumci Goran Marković i Marko Petrić.

Kompletan popis sudionika možete pronaći na ovoj poveznici

International Casting Directors Network radionica sastoji se od Masterclassa i PR programa za glumce. Predavači radionice su Corinna Glaus (Švicarska), Nathalie Cheron (Francuska), Piotr Bartuszek (Poljska), Beatrice Kruger (Italija), Marina Wijn (Nizozemska), koji su radili casting za redatelje kao što su David Fincher, Marc Foster, Luc Besson, Jacques Audiard, Claire Denis, Ron Howard, Sam Mendes, Rob Marshall, Wes Anderson, Woody Allen, Marco Bellocchio, Spike Lee i brojne druge.

Glumci će na radionici usavršavati snimanje videa prezentacije i self-tape audicija (na materinskom i drugom/nepoznatom jeziku) te će kroz analizu scene raditi na tehnikama priprema za audiciju.

Radionica se održava u sklopu 25. izdanja Sarajevo Film Festivala koji traje od 16. do 23. srpnja. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.