Hrvatski filmovi na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Ottawi 

Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi održat će se od 20. do 24. rujna, a u natjecateljskim programima prikazat će četiri animirana filma nastala u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji: Ježevu kuću, Manivald, Aerodrom i Only Lovers Leave To Die

U kategoriju narativnih fimova uvršteni su kratkometražni filmovi Only Lovers Leave To Die redatelja Vladimira Kanića (hrvatski koproducent je Tvornica svjetlosti) te Manivald Chintis Lundgren (koproducent je Jadranska animacija) . Oba filma natječu se u programu kratkometražnih filmova. 

U tom natjecateljskom programu pridružit će im se kratkometražni film Aerodrom švicarske redateljice Michaele Müller koji je nastao u koprodukciji hrvatske Kinorame. Film se nalazi u nenarativnoj kategoriji. 

Nagrađivani film Eve Cvijanović Ježeva kuća igrat će u programu namijenjenom mladoj publici u dobi od 6 do 12 godina, koji je također natjecateljski. Ježevu kuću koproducirao je Bonobostudio. 

Ove godine, Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi primio je 1992 prijave iz 85 zemalja. Od toga je u natjecateljski program odabrano 105 kratkometražnih i 5 dugometražnih. Uz to, u revijalnom programu bit će prikazano 45 filmova kanadskih, međunarodnih i studentskih autora. Festival već 41 godinu privlači zaljubljenike u animaciju, umjetnost i film iz cijelog svijeta, a i ove godine pripremljen je raznovrstan program uz brojne radionice i panel diskusije. Više o festivalu možete saznati na njegovim internetskim stranicama

Naslovne fotografije: Manivald, Aerodrom

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.