Hrvatska udruga filmskih snimatelja otvorila prijave za nagradu 'Nikola Tanhofer' za 2017. godinu

Hrvatska udruga filmskih snimatelja raspisala je poziv za prijavu radova za godišnju snimateljsku nagradu 'Nikola Tanhofer' za najbolja ostvarenja u području umjetnosti i umijeća filmskoga snimanja. Prijave su otvorene do 24. veljače 2017. godine. 

Nagrada se dodjeljuje za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja u cilju vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja filmske fotografije, vizualne i filmske kulture.

Godišnja snimateljska nagrada dodjeljuje se u tri kategorije: dugometražni film, televizijska serija i kratkometražne filmske forme. 

U konkurenciju za godišnju nagradu H.F.S.-a ulaze prijavljeni radovi iz navedenih kategorija, koji su premijerno prikazani u kino distribuciji ili televizijskom programu televizijskih postaja koje emitiraju program na prostoru Republike Hrvatske, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2016 godine. U kategoriji kratkometražnih filmskih formi uvjet za prijavljivanje je ulazak u konkurenciju domaćeg ili stranog filmskog festivala koji se održavao u istom razdoblju.

Fizičke i/ili pravne osobe koje prijavljuju radove u konkurenciju za godišnju nagradu H.F.S.-a imaju obavezu dostaviti H.F.S.-u minimalno jednu kopiju projekta koji prijavljuju, u digitalnom obliku. U kategorijama televizijskih serija dovoljno je dostaviti jednu epizodu serije koja se prijavljuje.

O dodjeli nagrade odlučuje tročlani žiri, sastavljen od članova H.F.S.-a.

Radove koji ulaze u konkurenciju za godišnju snimateljsku nagradu mogu prijaviti autori filmske fotografije, (nije nužno da budu članovi H.F.S.-a), zatim produkcije pod čijim je okriljem realiziran projekt koji se prijavljuje i članovi H.F.S.-a bez obzira da li su u proizvodnji prijavljenog projekta osobno sudjelovali.

Nagrada će biti dodijeljena na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu.

H.F.S. će o dobitnicima nagrada izvijestiti na svojoj internet stranici, obavijestiti medije te također izvijestiti IMAGO – European Federation of Cinematographers, čiji je udruga punopravni član.

Prijavnica se može poslati na adresu elektroničke pošte kontakt@hfs.com.hr ili poštom na:
Hrvatska udruga filmskih snimatelja
Britanski trg 12
10 000 Zagreb 

Prijavnicu pronađite u prilogu s desne strane teksta.

Za dodatna pitanja možete se obratiti Branku Linti (branko.linta@me.com) i Mariu Sabliću (mario.sablic@gmail.com). Više informacija potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.