Hrvatska premijera filma Dan oslobođenja u Dokukinu KIC

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu otkazalo je Filozofski Teatar i svečanu premijeru filma Dan Oslobođenja zbog tehničkih razloga. Međutim, hrvatska premijera dokumentarnog filma o koncertu kontroverznog slovenskog benda Laibach u Sjevernoj Koreji, kao i gostovanje autora Mortena Traavika te člana benda Ivana Novaka, održat će se u ponedjeljak 6. ožujka, u 19 sati u Dokukinu KIC. 

Dan oslobođenja se opisuje kao dokumentarni mjuzikl, a govori o povijesnom nastupu benda u Sjevernoj Koreji, kao prvom zapadnjačkom bendu kojem je to bilo dopušteno. 'Laibach u Sjevernoj Koreji, mislim da je to bio najfascinantniji kulturološki, ideološki i politički događaj 21. stoljeća', izjavio je o tom nastupu filozof Slavoj Žižek.

U posljednjih trideset pet godina od svojega nastanka u slovenskome industrijskom gradiću Trbovlju, Laibach i dalje drži titulu jednoga od međunarodno najslavnijih glazbenih sastava poteklih iz bivših komunističkih zemalja središnje i istočne Europe. 

Premijera filma Dan oslobođenja kao i gostovanje redatelja Mortena Traavika te člana benda Laibach Ivana Novaka održat će se u ponedjeljak, 6. ožujka, u 19 sati u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5). 

Ulaznice se mogu rezervirati putem web stranice te kupiti na blagajni kina 90 minuta prije projekcije. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.