Hrvatska filmska baština u Rusiji: Zagrebačka škola crtanog filma

Nakon što je u studenom 2018. u Tretyakovskoj galeriji u Moskvi po prvi put predstavljena hrvatska filma baština, 29. kolovoza 2019. godine na istoj se lokaciji nastavlja predstavljanje filmske kulture Republike Hrvatske Ruskoj federaciji.

Daniel Rafaelić kustos je filmskog programa koji uključuje pedesetak najvažnijih ostvarenja slavne Zagrebačke škole crtanog filma, od kojih su mnogi redovito nagrađivani upravo u Moskvi, inspirirani ruskim književnim klasicima ili su nastali u koprodukciji bivših država SFRJ i SSSR-a.

Posebna važnost programa leži u činjenici da se prikazuju restaurirane kopije filmova Zagreb filma koje će ruska publika moći vidjeti prvi put. Filmovi će se prikazivati na otvorenom, tik uz rijeku Moskvu, u Novoj Tretyakovskoj galeriji od 29. kolovoza do 7. rujna. 

Čitav događaj nastao je u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra, Zagreb filma, Grada Zagreba, Veleposlanstva RH u Ruskoj federaciji, Ministarstva kulture Ruske federacije te Tretyakovske galerije.

Sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.