Govori da bih te video Marije Stojnić osvojio nagradu Eurimages Lab Project Award u iznosu od 50.000 eura

Dokumentarni film Govori da bih te video (Speak so I can see you) nagrađen je tijekom radionice Agora Works in Progress na 58. izdanju međunarodnog filmskog festivala u Solunu (Thessaloniki). 

Na razmeđi opservacijskog dokumentarca i radiofonijskog eksperimenta, ovaj film povezuje strance sa dva suprotna kraja radijskog signala i ispituje ulogu radija u suvremenom životu, nalazeći mu novu svrhu u općoj epidemiji usamljenosti. Junaci ovog filma su stvaratelji programa Radio Beograda, ali i njegovi slušatelji - jednog od najstarijih radija u Europi i jedinog u Srbiji koji i dalje emitira i propagira kulturni, umjetnički, znanstveni i dramski program.

Marija Stojnić je nagrađivana redateljica i producentica, s diplomom iz medijskih studija s The New School iz New Yorka i Umjetničke akademije iz Beograda. Radila je na brojnim projektima u SAD-u i Europi, a od 2011. pretežno se bavi autorskim dokumentarnim filmom. Dobitnica je stipendija NYFA u kategoriji filma i videa 2015. te brazilskog Instituta Sacatar u istoj kategoriji 2017. Režirala je nagrađivani kratki film Između sna i sna, kratki dokumentarni film Olympic Design: Lance Wyman (2012), kao i kratki dokumentarni mjuzikl Girl Who Opposed the Sun (2014).

Govori da bih te video je predstavljen i na ovogodišnjem izdanju ZagrebDox Pro radionice, gdje je osvojio jednu od nagrada. Film je predstavljan i na EDN Pitching Forum: Docs in Thessaloniki tijekom 19-og Thessaloniki Documentary Festival ranije ove godine.

Film nastaje u produkciji Bilboke iz Srbije (Marija Stojnić i Miloš Ivanović). Hrvatski koproducenti su Vanja Jambrović i Tibor Keser iz Restarta.

Nagrada Eurimages Lab Project Award u iznosu od 50.000 eura filmu je dodijeljena tijekom radionice Agora Works in Progress na 58. izdanju međunarodnog filmskog festivala u Solunu (Thessaloniki). U žiriju su bili Dorien van de Pas (predstavnik Eurimagesa - Netherlands Film Fund), Bero Beyer (umjetnički ravnatelj međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu) i Ilias Georgiopoulos (distributer, Danaos Films, Grčka).

Sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: Miloš Ivanović i Marija Stojnić; scene iz filma Govori da bih te video

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.