Goran Nevija Marasovića u kinima od 22. prosinca

Radnja Gorana odvija se u snježnoj idili Gorskog kotara, a priča je to o životu i posljedicama koje naši postupci mogu imati. Ovaj se dugometražni igrani film od 22. prosinca prikazuje u kinima diljem Hrvatske. 

Scenarij za ovu psihološku dramu potpisuje norveški scenarist i književnik Gjermund Gisvold koji je zajedno s redateljem Nevijem Marasovićem stvorio jedinstvenu radnju, gdje snijegom zameten Gorski kotar ima presudnu važnost za radnju filma, kao i za sam razvoj karaktera likova.

U glavnim se ulogama pojavljuju Franjo Dijak, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Janko Popović Volarić, Milan Štrljić, Bojan Navojec i Filip Križan.

'Dok sam pisao ovaj scenarij s Gjermundom Gisvoldom, imao sam jasnu viziju – želim napraviti čistokrvnu skandinavsku dramu koja će ujedno savršeno funkcionirati i kao hrvatski film s hrvatskim glumcima. Ukratko, udružili smo kreativne snage iz naših različitih poneblja i mentaliteta, izdvojili najbolje od oba svijeta kako bi dobili jedan novi, jedinstveni filmski svijet, u kojem ti elementi skladno nadopunjuju jedan drugog. I čvrsto vjerujem da smo u tome uspjeli; da smo uspjeli stvoriti hrvatski film sa snažnim dramaturškim skandinavskim pečatom', izjavio je Nevio Marasović, redatelj filma.

Direktor fotografije je Damir Kudin, za scenografiju su bili zaduženi Petra Poslek i Iva Rodić, kostimografkinja je bila Katja Šunjić Kudin, montažer Marko Ferković, za zvuk je bio odgovoran Damir Rončević, za masku Sanja Hrstić Kuterovac dok glazbu potpisuju Alen i Nenad Sinkauz.

Goran je svoju svjetsku premijeru imao na Fantasia International Film festivalu u Montrealu, gdje je Franjo Dijak osvojio nagradu Cheval Noir za najboljeg glumca.

Film je nastao u produkciji Antitalenta, za distribuciju je zadužen Blitz, a postoprodukcija filma realizirana je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.