Globalni festival Manhattan Short u Art-kinu

U subotu, 28. i nedjelju, 29. rujna u Art-kinu Croatia, ali i ostatku svijeta, održava se jedini globalni festival kratkometražnog filma – Manhattan Short. Posjetitelji festivala ujedno su i žiri koji među deset odabranih filmova biraju jednog najboljeg.

Festivalski program Manhattan Short Film Festivala već se tradicionalno prikazuje u riječkom Art-kinu Croatia, a riječ je o festivalu koji se paralelno održava diljem svijeta te za koji publika odabire pobjednički film. Posebnost novijih izdanja festivala je da deset filmova uvrštenih u finale dobivaju automatsku kvalifikaciju za nominaciju za nagradu Oscar. Ovogodišnji program donosi filmove iz Kanade, Irana, Njemačke i Finske, dva iz Sjedinjenih Američkih Država te tri iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Od američkih filmova, Krhotine donose pogled na sumoran svijet trgovine ljudima, a Na kraju svijeta prikazuje apokaliptičnu ljubav usamljene djelatnice vlade i vojnika koji mora u rat. Junaci francuskog kandidata Nogometni klub Nefta usred alžirske pustinje pronalaze neobičnog magarca, a u iranskom filmu Sati vožnje Baharehu tijekom sati vožnje mora pratiti suprug kako ona i njezin instruktor ne bi bili sami u vozilu. Kanadska Napojnica donosi priču konobarice u vrhunskom restoranu koja doseže vrhunac tolerancije za svoje klijente, finska Utakmica priča je o dvjema ženama koje prijateljsku partiju tenisa pretvaraju u napeto natjecanje, a u njemačkoj Malou istoimena junakinja ne odustaje od svog plesačkog sna. Britanski naslovi Sylvia i Obiteljska veza donose pak složenu mrežu međuljudskih odnosa.

Dolaskom na program svaki će gledatelj i gledateljica dobiti glasački listić te odabrati svog favorita među filmovima. Glasovi se u konačnici zbrajaju te se pobjednik proglašava po završetku festivala u cijelom svijetu. Detalje o programu i ulaznicama pronađite na službenoj stranici Art-kina Croatia.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.