Galway Film Festival s Hrvatskom u fokusu

Ured MEDIA Hrvatske i Antena MEDIA iz Galwaya predstavit će oblike zajedničke suradnje u okviru događanja Hrvatska u fokusu, koje će se održati 14. srpnja u okviru 29. izdanja Galway Film Festivala i filmskoga sajma.

Dvjema zemljama Europa je već omogućila povezivanje i to putem projekta Europska prijestolnica kulture 2020. kada će Rijeka (Hrvatska) i Galway (Irska) čitavim nizom kreativnih i kulturnih projekata koji će se istovremeno odvijati obilježiti navedenu godinu. Tako uspostavljena suradnja detaljnije će biti tematizirana u kontekstu događanja Art-kina iz Rijeke kao i projekata Škole u kinu te Filmske komisije, o čemu će govoriti Slobodanka Mišković, ravnateljica Javne ustanove Art-kino.

Nadalje, Festival mediteranskog filma Split ove je godine obilježio desetu godinu održavanja, dok je sam projekt razvoja publike Kino Mediteran hrabro i dinamično zakoračio u petu godinu svojega postojanja. Praktične perspektive tih događanja i procesa te izazove i prednosti distribucije u 'maloj' zemlji, odnosno zemlji niskoga produkcijskog kapaciteta, analizirat će Alen Munitić, direktor FMFS-a i voditelj projekta Kino Mediteran.

Pod okriljem inicijative 'Ujedinjeni otoci/Islands United' i putem projekta razvoja publike Kino Mediteran osnažuje se suradnja između europskih otočkih, ujedno 'malih', zemalja članica Potprograma MEDIA: Cipra, Irske, Islanda, Malte te Hrvatske. O inovativnome poslovnom rješenju koje podrazumijeva čitav niz mogućnosti suradnje između gore navedenih zemalja, s posebnim naglaskom na onima u kojima se Hrvatska pojavljuje kao partnerska i suradnička strana, govorit će voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske Martina Petrović.

Događanje će moderirati Eibhlín Ní Mhunghaile, voditeljica Kreativne Antene – Ureda MEDIA Galwaya, a više o samome događanju potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.