Filmski tjedan s Irenom Škorić u zagrebačkom kinu Grič

Od danas, 13. travnja pa sve do subote 17. travnja 2010. u zagrebačkom kinu Grič održat će se ciklus filmova autorice Irene Škorić pod nazivom Filmski tjedan s Irenom Škorić.

U ciklusu će biti prikazano 10 autoričinih nagrađivanih filmova, a premijerno, u subotu 17.04, prikazat će se njezin kratkometražni igrani film Demon iz Kragujevca, svojevrstan nastavka njezinog nagrađivanog filma Rastanka, a glavne uloge u filmu imaju Slaven Knezović i Stjepan Perić. Redateljica film smješta na zagrebački sajam na Jakuševcu na kojem gomila siromašnih ljudi prodaje uglavnom bezvrijednu robu. To je mjesto na kojem se mogu pronaći predmeti koji podsjećaju na prošla vremena, socijalizam i Jugoslaviju, a jedan od simbola te zemlje nestale u ratovima bio je auto „Zastava 101“ proizveden u srpskom gradu Kragujevcu. Da li jedan stari auto može ponovno uskrsnuti mit o samom sebi?

Publika će u pet dana trajanja ciklusa moći pogledati njezine kratkometražne igrane filmove: Rastanak (2008, najnagrađivaniji hrvatski kratki igrani film od osamostaljenja, dobitnik 15 međunarodnih i dobitnik Grand Prix-a na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma) i Pod nadzorom (2008.). Dokumentarne: Sudbina broja 13 (2009, premijerno prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu na kojem je osvojio Nagradu publike, a ovaj tjedan prikazat će se i na međunarodnom Worldfest Film Festivalu u Houston), Ti meni, ja tebi! (2007.), Ribanje (2004.), Vatra, voda, brašno (2005.) , P.M (2007.), Mojih ruku trag (2006.) te dva naslova nastala u maniri eksperimentalnog filma Work in progress (2005.) i ON/OFF (2007.)

Detaljne informacije o filmovima i kratke sadržaje pogledajte ovdje.

Svi filmovi prikazivat će se u terminu od 20 sati.

Raspored projekcija
 

13.04. UTORAK
TI MENI, JA TEBI! –dokumentarni
POD NADZOROM –kratki igrani

14.04. SRIJEDA
P.M. –dokumentarni

15.04. ČETVRTAK
ON/ OFF - igrano-eksperimentalni
WORK IN PROGRESS -dokumentarno-eksperimentalni
MOJIH RUKU TRAG – dokumentarni
RIBANJE i VATRA , VODA, BRAŠNO –gastronomski dokumentarci

16.04. PETAK
RASTANAK –kratki igrani
SUDBINA BROJA 13 –dokumentarni


17.04. SUBOTA
DEMON IZ KRAGUJEVCA –kratki igrani- premijera
SUDBINA BROJA 13 – dokumentarni


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.