Filmske večeri u Močvari prikazuju dokumentarac Generacija '68 Nenada Puhovskog

U srijedu 14. rujna u zagrebačkom klubu Močvara nastavlja se program 'Filmske večeri u Močvari', koji prikazuje dugometražni dokumentarni film Generacija '68 redatelja Nenada Puhovskog. Uz projekciju slijedi i razgovor s autorom koji će moderirati Mima Simić na temu 'Sve naše revolucije'. Ulaz na događaj je besplatan.

Pomisao da je drugačiji svijet moguć u domaćem je društveno-političkom životu već dulje vrijeme utočište još tek luđaka i posrnulih emigranata. Ipak, negdje na pola puta između rovova 1945. i devedesetih, na ničijoj zemlji, očnjacima povijesti još uvijek odolijeva 1968., nebrojeno puta opjevana, uknjižena, filmovana - godina rođenja jedne revolucije, i mitova o njoj.

Generacija '68 Nenada Puhovskog, u filmskom i ljudskom izdanju, jedan je od mogućih drugačijih svjetova - a u Močvari će se u društvu autorskog i protagonističkog tima (obitelji?) razgovarati o snazi, potencijalima i posrtajima "1968." - o njezinim odbljescima pola stoljeća poslije, o ostacima ideja, ideala i revolucija koji se mjere filmskom vrpcom. Što je nama 1968. i što smo mi njoj? Koje nam lekcije revolucije dijele o zajednici, i o nama samima? Kako se oblikuju revolucije ispred i iza kamere, kako se kali(o) autodoks?

Redatelj, autor i producent Nenad Puhovski nedavno je u Motovunu nagrađen za "pola stoljeća izdržljivosti" u hrvatskoj kinematografiji, a u Močvari doznajte je li mu to moglo uspjeti bez molitve i ilegalnih supstanci, poručuju organizatori.

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar, a više detalja potražite na Facebook događaju.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.