Filmske večeri u Močvari: Metafilm

Večeras, 27. studenog, s početkom u 20 h u Močvari će se održati novo izdanje Filmskih večeri pod nazivom 'Metafilm' na kojima će biti prikazani kratkometražni filmovi Sare Hribar nakon čega, osim sa Sarom, slijedi razgovor sa Doris Šarić-Kukuljicom, Neviom Marasovićem i Jankom Popovićem Volarićem. Razgovor moderira Višnja Vukašinović, a ulaz je slobodan.

Filmovi o snimanju filmova ili pokušaju da se snime stara su stvar u svijetu, ali novost na domaćoj sceni koju su ove godine obilježila dva meta ostvarenja. U svom dugometražnom igranom prvijencu Lada Kamenski (2018) mlada redateljica Sara Hribar scenaristički vješto koristi igranje s dvostrukim fikcijskim okvirom naizgled koristeći privatnost svojih glumica što je Doris Šarić-Kukuljici donijelo i Zlatnu arenu za najbolju glavnu žensku ulogu na ovogodišnjoj Puli, a redateljici nagradu Breza za najbolju debitanticu.

S nekoliko Zlatnih arena okitio se i mladi redatelj Nevio Marasović s filmom Comic Sans (2018) u kojem nastavlja fikcionalna poigravanja s vlastitom biografijom započeta u filmu Vis-a-vis vraćajući se suradnji s glumcem Jankom Popovićem Volarićem. Što autobiografija danas nudi filmu, koliko i koje/kakve istine uopće može podnijeti i iznijeti film u vremenu kada koncept privatnosti biva iznova definiran društvenim mrežama.

Koliko je uopće stvarnosti u (auto)biografskom) filmskom realityju i kako je uopće upakirati za neke nove publike iz doba postrealityja Višnja Vukašinović razgovara s mladim autorima Nevijom Marasovićem i Sarom Hribar, ali i njihovim nagradama ovjekovječenim glavnim glumcima Doris Šarić-Kukuljicom i Jankom Popovićem Volarićem.

 Raspored:  
19.30 vrata
20 h Projekcija: kratki filmovi Sare Hribar
21 h razgovor

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.