Filmovi redateljice Sonje Tarokić na Kratkim slikama

U četvrtak, 8. studenog na Kratkim slikama u sklopu programa Runda kratkog prikazuju se filmovi redateljice Sonje Tarokić, a nakon projekcija filmska kritičarka Višnja Vukašinović razgovarat će s redateljicom Tarokić i s glumicom Marinom Redžepović. Program se održava u MM centru s početkom u 19 i 30 sati. Ulaz na program je besplatan.

U MM centru u sklopu Kratkih slika prikazuju se tri kratkometražna filma Sonje TarokićCrveno (2009.), Kurvo! (2011.) i Ja sam svoj život posložila (2012.). 

Redateljica Sonja Tarokić i glumica Marina Redžepović surađuju već cijelo desetljeće, a njihovo je profesionalno prijateljstvo iznjedrilo kratke igrane filmove u kojima se filigranski precizno razlaže ženska intima. Zahvaljujući njima ponuđenim uvidima o sadomazohističkoj prirodi međuženskih odnosa, neiskorjenjivosti iluzija u izgradnji identiteta i tami takozvanog prostora slobode u hrvatski je film na velika vrata ušla slika žene lišena svih do tada prisutnih stereotipa. 

S redateljicom Sonjom Tarokić i glumicom Marinom Redžepović filmska kritičarka Višnja Vukašinović razgovara o temama koje ih zaokupljaju u umjetničkom i privatnom smislu kao i o njihovom vlastitom genijalnom prijateljstvu kojeg se uskoro pripremaju prikazati u dugometražnom filmu. Naime, Sonja Tarokić uskoro kreće u snimanje svog dugometražnog prvijenca Zbornica čiji je scenariji od početka razvijala u suradnji s Marinom kojoj će, kao i u kratkometražnim filmovima, pripasti glavna uloga naizgled snažne i samopouzdane žene. 

Naslovne fotografije: scene iz filmova Ja sam svoj život posložila; CrvenoKurvo!

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.