Filmovi Kino kluba Split u Centru za suvremenu kulturu Barcelona

U prestižnom španjolskom Centru za suvremenu kulturu u Barceloni – CCCB-u bit će prikazana selekcija filmova iz arhiva Kino kluba Split 24. siječnja u 19.30 h u Auditoriumu. 

Filmove je odabrala selektorica Mariana Hristova, bugarska kritičarka koja je u ljeto 2016. bila polaznica međunarodne radionice 5C namijenjene mladim filmskim kritičarima, a čije su splitsko izdanje organizirale udruge Balkanski Kulturni Krug i Kino klub Split. 

U opisu selektiranih filmova, između ostaloga, stoji: 'Ivan Martinac i ostali kolege iz 'zlatnog doba' kluba, kao što su Ranko Kursar i Lordan Zafranović, snimili su mala istraživanja grada i njegovih stanovnika, dok je drugi značajni autor iz te skupine Ante Verzotti, prirodno okruženje iskoristio kao inspiraciju za apstraktne uzorke i pokrete ritmičke montaže'. 

Prikazat će se sljedeći digitalizirani filmovi: Mrtvi dan, Ivan MartinacL'abandon, Vjekoslav NakićBageri proždiru zemlju, Martin Crvelin; Caffe Manon, Ranko KursarKoncert, Lordan Zafranović; Florescencije, Ante Verzotti; Tango de la muerte, Branko Karabatić; Zrcalo, Luka Bezić; Usta puna vode, Žarko Batinović; Ovdje smo posve sami, Petar Fradelić.

Detalji svih spomenutih filmova nalaze se u dokumentu s gornje desne strane teksta. Više o Kino klubu Split pronađite na njihovoj službenoj stranici

Naslovne fotografije: scene iz filmova Zrcalo, Mrtvi dan

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.