Film Plastični diskovi i kotači od čelika na Valletta Film Labu

Dugometražni dokumentarno-animirani film Plastični diskovi i kotači od čelika, redatelja Franka Dujmića i producentice Tamare Babun, koji nastaje u produkciji tvrtke Wolfgang & Dolly, sudjelovat će na radionici Valletta Film Lab namijenjenoj za dokumentarne filmove u kasnijoj fazi razvoja.

Valetta Film Lab novoosnovana je radionica dokumentarnog filma koja se održava u Malti čiji će mentori sa sudionicima raditi na unaprjeđenju scenarija i kreativnih materijala te osmišljavanju financijskih, marketinških i distribucijskih strategija. Program radionice završava pitchingom gdje će dva projekta biti nagrađena. Više o radionici, koja se održava od 18. do 23. ožujka, možete pronaći na ovoj poveznici

Plastični diskovi i kotači od čelika spoj je dokumentarnog i animiranog filma koji prati protagonista Franka, ujedno i autora filma, na mističnom glazbenom putovanju u otkrivanju kulture vinil ploča. Poseban je naglasak stavljen na jugoslavenski funk tako da će ova glazbena avantura ispratiti brojne DJ-eve, sakupljače ploča, muzikologe i druge osebujne pojedince po bivšoj Jugoslaviji, ali i van nje. 

Razvoj filma do sada je podržao Hrvatski audiovizualni centar, RE-ACT, Grad Zagreb, Grad Rijeka i Grad Dubrovnik. 

U užem timu projekta je i direktor fotografije Tomislav Krnić, a na radionici će sudjelovati redatelj Franko Dujmić te izvršni producent Matija Drniković

Naslovne fotografije: scene iz filma Plastični diskovi i kotači od čelika

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.