#EuropeanFilmChallenge: S 10 europskih filmova do Mostre

Hrvatski filmofili do 15. srpnja mogu osvojiti jedinstvenu priliku – posjetiti Veneciju te okusiti atmosferu 76. izdanja najstarijeg svjetskog filmskog festivala. Registrirajte se na www.europeanfilmchallenge.eu, pogledajte deset europskih filmova na različitim platformama i otputujte na Lido. 

Sudionici europskog filmskog izazova filmove trebaju pogledati na različitim legalnim platformama i u različitim kontekstima: televizija, kino, festivali, VOD, streaming... Nakon gledanja, korisnici svoje iskustvo gledanja europskog filma dijele na društvenim mrežama putem web stranice www.europeanfilmchallenge.eu, a kao dokaz trebaju priložiti fotografiju na kojoj se vidi kako su i gdje gledali film.

S obzirom da je riječ o natječaju, organizirano je i ocjenjivanje natjecatelja, a kako #EuropeanFilmChallenge traje, tako se i pribrajaju bodovi ovisno o broju odgledanih filmova, zemlji produkcije i različitosti platformi na kojima su gledani. Potrebno je imati profil na Facebooku, registrirati se na stranicu europeanfilmchallenge.eu i naravno: voljeti i gledati filmove. 

U Hrvatskoj se projekt European Film Challenge odvija u tri kruga, s tri pobjednika. Na kraju svakog kruga natjecanja najpredaniji filmofil odlazi na jedan od velikih europskih filmskih festivala i to posve besplatno: putni troškovi, smještaj i akreditacija su nagrada za gledanje filmova!

#EuropeanFilmChallenge je tijekom prošle i ove godine omogućio upoznavanje najvećih filmskih festivala Veroniki Milinović (Cannes), Larisi Šmitran (Venecija), Dominiku Skoki (Berlin), a put Cannesa se upravo sprema Daria Keršić.

Projekt je sufinanciran sredstvima Kreativne Europe – Programa Media Europske Unije i Hrvatskog audiovizualnog centra. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.