Eurimages podržao jednu većinsku i dvije manjinske hrvatske koprodukcije 

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages na svojoj je 151. sjednici, koja je održana od 18. do 22. lipnja u Montrealu, podržao ukupno 30 dugometražnih europskih filmskih koprodukcija. Među njima su i tri hrvatske: većinska Zora redatelja Dalibora Matanića u koprodukciji Hrvatske i Italije, koja je podržana s iznosom od 190 000 eura te dvije manjinske: Sin redateljice Ines Tanović, koprodukcija između Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, koji je podržan iznosom od 125 000 eura i film Bosonogi car redatelja Petera Brosensa i redateljice Jessice Woodworth, koprodukcija Belgije, Nizozemske, Bugarske i Hrvatske, koji je podržan iznosom od 250 000 eura. 

Dugometražni igrani film Zora redatelja Dalibora Matanića nastao je u produkciji Kinorame. Hrvatski koproducent filma Sin redateljice Ines Tanović je Spiritus Movens, a nastao je u bosanskohercegovačko-slovensko-hrvatskoj koprodukciji. 

Belgijsko-nizozemsko-bugarsko-hrvatska koprodukcija Bosonogi car (Barefoot Emperor) djelo je belgijskog redatelja Petera Brosensa i američke redateljice Jessice Woodworth, a hrvatski koproducent je kuća Propeler Film. 

Hrvatskim koprodukcijama upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages sveukupno je dodijelio 565 000 eura. 

U kontekstu Strategije za ravnopravnost spolova Eurimagesa, kojoj je cilj uspostaviti ravnopravnost u broju prijavljenih i podržanih projekata autorica i autora, na 151. sjednici 32 posto podržanih projekata su djela redateljica.

Cijeli popis podržanih projekata možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.