Eurimages podržao hrvatsku koprodukciju Mare redateljice Andree Štake

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages na svojoj je 150. sjednici, koja je održana od 13. do 16. ožujka u Erevanu, glavnom gradu Armenije, podržao 17 dugometražnih europskih koprodukcija igranog, 1 dokumentarnog i 2 animiranog filma. Među njima je i film Mare redateljice Andree Štake u koprodukciji Švicarske i Hrvatske s iznosom od 170 000 eura.

U kontekstu Strategije za ravnopravnost spolova Eurimagesa, kojoj je cilj uspostaviti ravnopravnost u broju prijavljenih i podržanih projekata autorica i autora (tzv. 50/50 by 2020), na 150. sjednici 30 posto podržanih projekata su upravo projekti redateljica.

Režiju i scenarij filma Mare potpisuje Andrea Štaka, direktor fotografije je Erol Zubčević, a scenografkinja Jana Plećaš. Film nastaje u koprodukciji Švicarske (OKOFILM Productions) i Hrvatske (Dinaridi Film) i u potpunosti će biti sniman na lokacijama u Konavlima i Dubrovniku. Producenti su Thomas Imbach i Andrea Štaka u Švicarskoj te Tena Gojić u Hrvatskoj. U glavnoj ulozi nastupa Marija Škaričić, a u sporednim ulogama joj se pridružuju Goran Navojec i Goran Bogdan.

Radnja filma razvija se oko lika Mare koja živi u Konavlima u neposrednoj blizini dubrovačke zračne luke. Svakodnevica joj prolazi rutinski, ona je majka, supruga i domaćica. Njena nesputana priroda navest će je na potragu za osobnom slobodom nakon koje Mare više neće biti ista žena.

Razvoj projekta pomogli su MEDIA Švicarska, a produkciju su podržali švicarsko ministarstvo kulture, ciriški filmski fond, ZDF Arte, HAVC i Grad Dubrovnik.

Cijeli popis podržanih projekata možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.