Doplovit će Rex nagrađen na Doclisboi 2019. 

Srednjometražni dokumentarni film Doplovit će Rex Josipa Lukića nagrađen je posebnom nagradom žirija na 17. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – Doclisboa, koji se u Portugalu održao od 17. do 27. listopada. 

'Vidio sam propušteni poziv svog producenta u subotu popodne - baš me zateklo. Drago mi je da su na Doclisboi prepoznali ovu suptilnu priču i osjetili iskrenu emociju, pogotovo zato jer se radi o mojoj sestri, nećacima i nećakinji. Veseli me i jer smo nagrađeni za silni trud koji smo uložili u taj film', rekao je tim povodom redatelj Josip Lukić.

Doplovit će Rex, koji je u Lisabonu imao svoju međunarodnu premijeru, dobio je posebnu nagradu žirija sekcije Green Years u kojoj su se prikazivali studentski filmovi te oni autora početnika. Lukić, koji potpisuje i scenarij srednjometražnog dokumentarnog filma, na nagradi se žiriju zahvalio videoporukom koja je puštena na svečanoj dodjeli nagrada. 

Osim Lukića, autorsku ekipu čine snimatelj Marinko Marinkić, montažer Marko Binčanić i Lana Horvatić koja je oblikovala zvuk. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti (producent je Marin Leo Janković), uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

U industrijskom djelu festivala, na panelu organiziranom u suradnji s Deskovima Kreativne Europe - uredima MEDIA iz Hrvatske, Norveške, Danske, Njemačke i Portugala – 'Go to school: How can docs reach the educational market?' sudjelovao je, između ostalih, i producent Oliver Sertić (Restart), a Srbenka Nebojše Slijepčevića bila je odabrana za studiju slučaja. 

Više detalja o Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma – Doclisboa možete pronaći na službenoj stranici

Naslovne fotografije: scene iz filma Doplovit će Rex

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.