Dokukino KIC se ponovno otvara

Dokukino KIC nastavlja s redovnim kino programom od 1. veljače u preuređenoj dvorani Kulturno informativnog centra na adresi Preradovićeva 5 u Zagrebu. 

Početkom veljače, na programu su dva dokumentarna filma o kojima se u zadnje vrijeme puno pričalo - aktualnog dobitnika nagrade EFA, europskog pandana Oscaru, za najbolji europski dokumentarni film godine, Bergman: Jedna godina, jedan život švedske redateljice Jane Magnusson, te provokativnog pobjednika Berlinalea, film Ne diraj (Touch Me Not) Rumunjke Adina Pintilie.

Program za veljaču u Dokukinu donijet će još cijeli niz probranih dokumentarnih filmova. Povodom proslave 15. godišnjice festivala ZagrebDox, predstavit će se selekcija nagrađivanih filmova s dosadašnjih festivala, dok će se na kraju mjeseca prikazati odabrani nagrađivani hrvatski dokumentarni filmovi snimljeni u 2018.

Detalji o ulaznicama i raspored projekcija možete pronaći na službenoj stranici Dokukina KIC

Uoči otvaranja preuređene dvorane, 30. siječnja u 18 sati u Dokukinu KIC će se održati masterclass predavanje o Jeanu Rouchu, utjecajnom dokumentaristu, a o njemu će pričati pariški redatelj i profesor te Rouchov suradnik, Jean-Noël Cristiani. Roucha se smatra ocem etnofikcije i cinéma vérité dokumentarnog stila, a njegov se opus prvenstveno povezuje uz etnografske filmove snimljene u Africi. U okviru predavanja prikazivat će se isječci iz Rouchovih filmova, kao i fotografije. Ulaz na masterclass predavanje je besplatno. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.