Preskoči na glavni sadržaj

Dodjelom nagrada završio 14. PSSST! Festival nijemog filma  

Svečanom dodjelom nagrada u subotu, 7. studenoga 2020. godine završio je 14. PSSST! Festival nijemog filma koji se održavao u Centru za kulturu Trešnjevka.

Ocjenjivački sud natjecateljskog programa u sastavu Sara Hribar, Ivana Kragić i Zorko Sirotić nagradu Veliki Brcko dodijelio je filmu Gniježđenje (Galchenok) ruskog redatelja Marata Narimanova uz sljedeće objašnjenje:

"Velikog Brcka dodjeljujemo ruskom filmu "Gniježđenje” Marata Narimanova, bezvremenoj priči o starosti, usamljenosti i pronalaženju prijateljstva. Film nas je dojmio svojom strukturom, vizualnim stilom i emocijom, vješto dramaturški građenom bez suvišne patetike, a s izuzetnim emotivnim djelovanjem na gledatelja. Struktura narativa i tehnika animacije izravno i razumljivo prenose emociju, dajući nam od nijemog filma sve što od njega želimo i očekujemo."

Glavna nagrada PSSST!-a posvećena je liku i djelu prvog hrvatskog nijemofilmskog junaka iz filma Brcko u Zagrebu.

Nagradu publike osvojio je film Neugodnjak (Awkward) američke redateljice Nate Metlukh.

U natjecateljskom programu 4. PSSST! Festivala nijemog filma prikazano je 19 kratkometražnih filmova, a sve projekcije su uživo pratili Vitomir Ivanjek na klaviru i Ivan Kapec Band.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.