Dodijeljene nagrade Docu Rough Cut Boutique 2017.

Na ovogodišnjoj radionici Docu Rough Cut Boutique, koja se održala u sklopu 23. Sarajevo Film Festivala, dugometražni dokumentarni film u razvoju Srbenka redatelja Nebojše Slijepčevića dobio je tri od ukupno pet dodijeljenih nagrada. Film nastaje u produkciji Restarta, a producenti su Vanja Jambrović i Tibor Keser. 

Filmu je dodijeljena nagrada HBO Adria koja donosi i novčani iznos od 2.000 eura. Isti iznos donijela mu je i osvojena CAT&Docs nagrada.

Projekt je dobio i nagradu Digital Cube koja uključuje postprodukcijske usluge u vrijednosti od 20.000 eura.

Mentori programa bili su direktorica kompanije za distribuciju dokumentarnih filmova CAT&Docs Catherine Le Clef, izvršna producentica iz HBO-a Hanka Kastelicova, montažer Thomas Ernst, redateljica i producentica Noemi Schory, producent Stefano Tealdi, montažerka Maya Hawke, producentica Martichka Bozhilova i festivalska programerka Rada Šešić.

Srbenka ispituje značaj nacionalnog identiteta kod tzv. generacije Z, mladih rođenih nakon Domovinskog rata. Oni su mladi hrvatski državljani koji su cijeli život proveli u Hrvatskoj, svi su srpske nacionalnosti i svi se osjećaju obilježenima svojom nacionalnom pripadnošću. Film istražuje okolnosti u kojima se mladi ljudi osjećaju krivima zbog nečeg što se dogodilo prije njihovog rođenja ali i društvo koje se ni dvadeset godina nakon završetka rata ne može osloboditi traume.

Osim u Sarajevu, Srbenka je ove godine sudjelovala i na ZagrebDox Prou jedanaestog izdanja ZagrebDoxa, industrijskom dijelu festivala pod vodstvom Leene Pasanen i Stefana Tealdija, a projekt je podržan od strane HAVC-a i Potprograma MEDIA Kreativne Europe. 

Docu Rough Cut Boutique je intenzivni petodnevni program koji se fokusira na dokumentarne filmove iz Jugoistočne Europe koji su u fazi produkcije ili postprodukcije. Sastoji se od predavanja stručnjaka i grupnih rasprava, a kulminira zatvorenim projekcijama i pojedinačnim sastancima s mentorima. Potpun popis dodijeljenih nagrada možete pogledati na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.