DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira webinar vezan uz poziv „Kina kao inovativni centri za lokalne zajednice“

U organizaciji DKE – Ureda MEDIA Hrvatske održat će se webinar koji se odnosi na poziv „Kina kao inovativni centri za lokalne zajednice“. Događanje će se odvijati 7. srpnja s početkom u 10.30 sati.

Podsjetimo, nedavno je Europska komisija objavila drugi po redu poziv namijenjen pokretanju inovativnih kulturnih središta vezanih uz film i kinematografiju, s posebnim naglaskom na područjima koja su infrastrukturno deficitarna u pogledu razvoja kinoprikazivačkog i kulturnog sadržaja te koja su snažno pogođena krizom uzrokovanom pandemijom virusa COVID-19. Sredstva predodređena za ovaj poziv iznose ukupno 1,5 milijuna eura. 

Lokalna kina okupljaju zajednice, unaprjeđuju lokalni kulturni život i imaju važnu ulogu u kontekstu društvene uključenosti. Ona pružaju mogućnost obrazovanja i potiču razvoj lokalnog gospodarstva, što ujedno podrazumijeva dugoročni rast urbanog razvoja. Njihov kulturni, socijalni i ekonomski utjecaj trebao bi se prenamijeniti nakon poremećaja uzrokovanog pandemijom virusa COVID-19 i posljedičnom krizom. Zahtijevat će se, naime, novi interakcijski instrumenti i inventivni poslovni modeli kako za kinoprikazivače tako i za lokalnu zajednicu vezanu uz kina.

Jedan je od ciljeva ovog poziva svakako privlačenje publike u kulturna središta ponudom najboljih europskih audiovizualnih i kulturnih sadržaja poput koncerata, opera, TV serija kao i dugometražnih i kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova, filmske baštine te inovativnih sadržaja poput VR-a.

DKE – Ureda MEDIA Hrvatske ovim putem poziva sve zainteresirane koji se žele prijaviti na temelju ovog poziva da im, najkasnije do 6. srpnja o. g., pošalju svoje kontakte, uključujući e-poštu, kako bi im na vrijeme proslijedili upute za pristup webinaru i to na mail: martina.petrovic@mediadesk.hr

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.